Prepričevalske veščine

» Prepričevalske veščine

Predstavitev

S prepričevalskimi veščinami opolnomočeni za srečno in zdravo življenje

Spretno komuniciranje je ključnega pomena za boljše duševno in čustveno počutje, saj zmanjšuje stres, krepi odnose ter izboljšuje samopodobo in socialno podporo. Z učinkovito komunikacijo lahko preprečimo nepotrebne konflikte, izboljšamo sodelovanje in okrepimo naše občutke pripadnosti. Zmanjšanje konfliktov in ustvarjanje pozitivnih medosebnih odnosov lahko prispeva k boljšemu zdravju in blaginji ter splošnemu občutku zadovoljstva in izpolnjenosti v življenju.

A za strpno komunikacijo je potrebno znanje, ki nam ga najbolj primanjkuje. Zato je Anja Horvat Jeromel, hipnoterapevtka in komunikologinja pripravila brezplačno spletno predavanje z nekoliko provokativnim naslovom PREPRIČAJ KOGARKOLI – ZVITO, NE NA SILO!, ki bo v četrtek 7. marca ob 20h, preko spleta.

“Pri svojem delu opažam, da imamo Slovenci velike težave s komunikacijo, tako v poslovnih kot zasebnih odnosih. Zelo dolgo toleriramo in prenašamo nekaj, kar nam je nesprejemljivo, ko pa gre zadeva že čez vse naše meje, pa eksplodiramo, se sporečemo in skregamo. Duga nezdrava skrajnost pa je, da ostajamo v toksičnih odnosih in še naprej toleriramo ter gojimo to nasilno, sovražno, napeto komunikacijo. Ogromno tega vidim, da je in ostaja v družinah. Vse pogosteje pa stvari bruhajo tudi v javnost, skozi nasilno vedenje najagresivnejšega člana družine. V resnici imamo vso moč v svojih rokah, samo izobraziti in natrenirati se moramo,” je ob tem dejala Anja Horvat Jeromel.

Zato želi Anja Horvat Jeromel opolnomočiti posameznike, da začnejo bolj spretno uporabljati strateško komunikacijo. Kajti ko smo sposobni jasno izraziti svoje misli in čustva ter se zavzemati za svoje potrebe, krepimo svojo samopodobo. To zmanjša nestrpnost in nepotrebne konflikte ter prispeva k boljši komunikacijski klimi v družbi, boljšim odnosom in posledično večjemu zadovoljstvu in zdravju.

“Vedno znova pri delu z ljudmi ugotavljam, da večina težav izvira iz nespretnega postavljanja svojih mej in izražanja svojih potreb. Ljudje se zato počutijo izkoriščane, nemočne ali neupoštevane v odnosu do drugega. Pa naj gre za to, da ne znamo otrokom postaviti mej glede uporabe telefonov, digitalnih naprav ali drugih nezdravih vedenj. Ne znamo skomunicirati svojih potreb v odnosu s partnerjem. Doživljamo pritiske in na koncu izgorelost na delovnih mestih. Zaradi nesoglasij pogosto prenehamo komunicirati s širšimi družinskimi člani ali prijatelji. Ne upamo se izpostaviti v poslovnem svetu in samozavestno predstaviti svojih rešitev ali znanja svojim šefom ali strankam na trgu. Na koncu se raje umaknemo, smo osamljeni in nesrečni. Kar nam začne načenjati še zdravje,” ugotavlja Anja Horvat Jeromel.

Zato je strokovnjakinja za prepričevanje in reprogramiranje prepričanj iz svojih izkušenj na področju pogovorne hipnoze v tem seminarju povzela in poenostavila krovne principe, ki predstavljajo bližnjico do uspešnejšega prepričevanja ali spretne strateške komunikacije. “Moja želja je usposobiti čim več ljudi za spretne prepričevalce, da presežemo konflikte in se osredotočimo na kompromise. Da preprečimo osamljenost, ki nastaja zaradi neuspešnega iskanja stičnih točk, ki nas povezujejo, in sprejemanja različnosti, ki prav tako vedno obstaja. Vedno imamo točke, v katerih se razlikujemo, in točke, v katerih smo si podobni. In z majhnimi in preprostimi spremembami v strukturi komunikacije, lahko z lahkoto zgradimo spoštljivo in povezovalno komunikacijo v naših odnosih. Dobri medosebni odnosi so ključni za dobro duševno in čustveno počutje, kar lahko pozitivno vpliva na naše zdravje in blaginjo.”

PRIJAVA NA WEBINAR

O Anji Horvat Jeromel
Anja Horvat Jeromel je magistra družboslovnih znanosti, komunikologinja, predavateljica, certificirana hipnoterapevtka, nekdanja piarovka in novinarka. Je tudi avtorica knjige Kvantni kreator. Že več kot 20 let prek številnih člankov, predavanj, konferenc in dogodkov izobražuje javnost na temo percepcije, prepričanj, komunikacije, propagande, osebne rasti in zdravih navad, informacijske tehnologije.

DODATNE INFORMACIJE: Anja Horvat Jeromel, 040 29 77 28, anja@fenomena.si
anjahorvatjeromel.com

© 2023 Zavod Živi in zdravi. Vse pravice pridržane!
grp
Hvala, ker ste izpolnili obrazec. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.
grp
Vabimo vas k sodelovanju in povezovanju.