Sodelovali smo pri zasnovi priloge revije Sensa, kjer so objavljeni številni prispevki na temo črevesne mikrobiote.
V mesecu marcu 2024 smo pripravili konferenco Skrivnosti prebave (posnetek si lahko ogledate tule), na podlagi katere je nastala priloga revije Sensa, junij-julij 2024.
Celotno prilogo in posamezne prispevke si lahko preberete v priponkah:
- Kaj je črevesna mikrobiota? – Urška Gajšek, dr. med.
- Kako so črevesje in možgani povezani in kako komunicirajo med seboj (Zakaj nam nekdo gre prav na jetra, in ne kam drugam)- Biljana Dušić, dr. med.
- Kaj krepi in kaj slabi črevesni mikrobiom (Kdaj in zakaj je naše črevesje v (ne)ravnovesju) – dr. Iva Lovšin Kukman, dr. živilskih znanosti
- Naravne rešitve za obnovo mikrobioma (Zdravilne moči začimb) – predavateljica, publicistka in raziskovalka Sanja Lončar
- Fizična in energijska obnova črevesja (O histaminski intoleranci) – raziskovalka v prehranski antropologiji mag. Mojca Vozel
- Večina bolezni izvira iz črevesja (Uvodnik), novinarka Marjana Lavrič
Vir: Revija Sensa, junij-julij 2024, priloga Special – Črevesni mikrobiom, uredila Marjana Lavrič.
Vabljeni k branju!