Meditacija in stik z dušo – delavnica ozaveščanja

» Dogodki iz srečališč » Meditacija in stik z dušo – delavnica ozaveščanja

Predstavitev dogodka

Meditacija ozaveščanja je preprost način, kako hitro in enostavno pridemo do notranje umiritve telesa, čustev, in misli, kar so osnovni pogoji za začetek prave meditacije.

Pravi namen vsake meditacije je stik z dušo in metoda ozaveščanja, ki se izvaja v skupini, to omogoča na zelo neposreden in enostaven način.

Ko govorimo o izkušnji duše, oziroma doživetju našega notranjega bitja, pri tem ne mislimo nujno na neko trenutno in dramatično razsvetljenje. Prvi stik z dušo pomeni, da zaznamo in prepoznamo zelo subtilen in intimen notranji impulz, ki se pojavi kot vizija, kot notranji občutek ali kot oboje. Poudarek je na tem, da to prepoznamo. Na ta način lahko zaznamo zavest, ki ni vezana na osebnost, ampak je samostojna in nepogojena. To so prve izkušnje čiste zavesti, izkušnje svobodne, neomejene in žive prisotnosti našega notranjega bitja.

Postopek vadbe je zelo enostaven in je podrobno razložen na začetku delavnice ter z vodeno meditacijo med samimi vajami.

Skrivnost celotne meditacijske prakse je, da v tišini in sedenjem v udobnem položaju z vajami ozaveščanja telesa, čustev in misli pridemo do stanja, ko se začnemo zavedati le-teh in na koncu do zavedanja same zavesti kot samostojne enote, kjer se vsaka tehnika konča in se začne prava meditacija.

Za dosego notranje tišine je najprej potrebna zunanja tišina. Delavnica tako poteka cel dan v zbranosti in tišini, tudi med pavzami in odmorom, ki je namenjen za kosilo.

 

Delavnica je brezplačna, s prostovoljnimi prispevki na koncu, ko bo čas za razgovor, vtise, podelitev mnenj itd.

Podatki o dogodku
  • Osrednjeslovenska
Izvajalec: Janez Ferjančič
Kraj dogodka: Fužina 19, Zagradec pri Ivančni Gorici
Začetek dogodka
25 maja, 2024
ob 09:30
Konec dogodka
25 maja, 2024
do 16:30
Rok za prijavo
24. maj 2024
Kontakt za prijave
ga. Sabina Rožen: rozen.sabina@gmail.com, ali 031/512 285
Srečališče
Galerija slik
© 2023 Zavod Živi in zdravi. Vse pravice pridržane!
grp
Hvala, ker ste izpolnili obrazec. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.
grp
Vabimo vas k sodelovanju in povezovanju.