Helena Jeriček Klanšček

» Ponudniki » NOV DIH, izobraževanje, svetovanje in raziskovanje, Helena Jeriček Klanšček, s.p.

Helena Jeriček Klanšček

NOV DIH, izobraževanje, svetovanje in raziskovanje, Helena Jeriček Klanšček, s.p.
Poklic:
doktorica socialne pedagogike
Naslov:
Kriška vas 27, 1294 Višnja Gora
Kraj opravljanja dejavnosti:
Na daljavo, V svojih prostorih
Telefonska številka:
041517256
E-poštni naslov:
dih.klanscek@gmail.com
Spletna stran:
https://nov-dih.si/
Kako dolgo opravljate dejavnost in kje ste pridobili potrebne veščine?

Že več kot 20 let imamo individualne terapije, svetovanje, delavnice, izobraževanje, regeneracijske vikende na temo prehrane, sokov, smutijev, zdravega življenja, meditacije, stresa, gibanja, ki vključujejo program za dušo in telo in so preplet zdravih aktivnosti, počitka, meditacije in nagovarjajo tako dušo kot telo.

NOV DIH sestavljava Drago in Helena. Drago Klanšček ima univerzitetno izobrazbo tehnične smeri in je bil na začetku svoje poklicne poti zaposlen kot vodilni delavec v podjetju z več kot 400 zaposlenimi. Zaradi stresnega poklica je začel opažati spremembe v svojem zdravju, zato je pri 30-ih spremenil svojo prehrano in se začel izobraževati doma in v Švici, kjer je pridobil mednarodne certifikate za shiatsu terapijo, kranio-sakralno osteopatijo, shin-tai, seiki soho in hidrokolon terapijo ter se začel postopno ukvarjati s terapevtskim delom in vodenjem delavnic. Štiri leta je prav tako študiral psihoterapijo, se izobraževal iz gong joge, joge smeha in klasične masaže. Zadnjih 25 let se ukvarja z raziskovanjem prehrane, razstrupljanjem, vodenjem delavnic, individualnim svetovanjem, masažami in vodenjem gibalnih vadb in gibalno-zvočnih seans. Pomagal je že več kot 2300 ljudem in imel okoli 160 delavnic. Skupaj z ženo vodita skupinske oddihe s sokovi, v zadnjem letu pa sta razvila tri tematske regeneracijske vikende na temo Prijatelj stres, Hrana kot zdravilo in Poslušaj svoje srce.

Dr. Helena Jeriček Klanšček je doktorica socialne pedagogike in docentka za promocijo zdravja, ki predava na različnih fakultetah. Tudi ona je štiri leta študirala psihoterapijo, se izobraževala iz prehrane, promocije zdravja, načrtovanja in evalviranja programov, gong joge, joge smeha ter shiatsu terapije. Je raziskovalka, vodi tudi mednarodno študijo »Z zdravjem povezano vedenje v šolskem obdobju« in se ukvarja s področjem duševnega zdravja, stresa in promocije zdravja. Sodelovala je pri devetih raziskovalno-aplikativnih ali ciljno raziskovalnih projektih, vodila pa je štiri, med drugim tudi na temo promocije zdravja na delovnem mestu. Poleg tega je aktivno sodelovala s svojim prispevkom na več kot 44 konferencah in kongresih doma in v tujini. Njena bibliografija vključuje več kot 65 znanstvenih, preglednih, strokovnih člankov, je tudi avtorica ali soavtorica več kot 23 znanstvenih ali strokovnih knjig. Poleg tega se ukvarja z raziskovanjem prehrane, razstrupljanjem, vodenjem delavnic, individualnim svetovanjem. Pomagala je že več kot 2200 ljudem in imela več kot 160 delavnic za različne ciljne populacije. Z možem vodita skupinske oddihe s sokovi, v zadnjem letu pa sta razvila tri tematske regeneracijske vikende na temo Prijatelj stres, Hrana kot zdravilo in Poslušaj svoje srce.

Kakšno je vaše poslanstvo in vrednote ter na kaj ste še posebej ponosni?

Naše poslanstvo je, da delimo starodavno modrost, najnovejše znanje in svoje izkušnje, da navdihujemo in pomagamo razvijati osebne potenciale, izboljšati zdravje, počutje in povečati vitalnost. Vse to že več kot 20 let.

Lokacija
© 2023 Zavod Živi in zdravi. Vse pravice pridržane!
grp
Hvala, ker ste izpolnili obrazec. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.
grp
Vabimo vas k sodelovanju in povezovanju.