Rachel Cheng

» Ponudniki » AKU ENERGIJA

Rachel Cheng

AKU ENERGIJA
Poklic:
Tradicionalna kitajska medicina/ Akupunktura
Naslov:
Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto in Koprska ulica 94a, 1000 Ljubljana
Kraj opravljanja dejavnosti:
V svojih prostorih
E-poštni naslov:
info@akupunkturatkm.com
Kako dolgo opravljate dejavnost in kje ste pridobili potrebne veščine?

Zdravljenje vzrokov zdravstvenih težav s kitajsko medicino, akupunkturo, zdravilnimi zelišči.

Študij: Dodiplomski študij (BA) kitajske medicine in dodiplomski študij (Hons) biomedicine Baptistična univerza v Hongkongu, Magistrski študij (MA) kitajske medicine Baptistična univerza v Hongkongu

Po končanem petletnem dodiplomskem študiju kitajske medicine in biomedicinske znanosti sem se zaposlila v centru za kitajsko medicino. Poleg vsakdanjih bolezni sem zdravila tudi mnogo rakavih pacientov. Uporabljala sem paliativno in komplementarno zdravljenje stranskih učinkov in delovala na področju dolgoročnega preprečevanja škode. Delo me je tako navdihnilo, da sem se poglobila v področje akupunkture za rakave paciente. Na to temo sem za potrebe magisterija iz kitajske medicine napisala članek z naslovom Akupunktura za komplementarno zdravljenje in preprečevanje raka. Upala sem, da bom lahko delala na raziskovalnem področju, in sem se zaposlila kot znanstvena sodelavka na oddelku za psihiatrijo Univerze v Hongkongu. Sodelovala sem v nadzorovanem poizkusu akupunkturne obravnave nespečnosti pri bolnikih z depresijo. Še bolj kot teoretično znanstveno raziskovanje pa me je zanimalo delo v praksi. Tako sem leta 2012 začela opravljati pripravništvo pri lokalnemu zdravniku, specialistu za zdravilstvo Yijing/I Ching.

Kakšno je vaše poslanstvo in vrednote ter na kaj ste še posebej ponosni?

V dolgoletni praksi sem se največkrat srečevala z alergijami, migreno, ekcemi, rinitisom, nespečnostjo, menstrualnimi težavami, nosečniško slabostjo, visokim krvnim tlakom, protinom, obvladovanjem bolečine, obravnavo po možganski kapi in geriatričnimi obolenji. Pri zdravljenju zelo uspešno uporabljam različne metode in pripomočke, kot so zeliščni praški, zelišča, akupunktura, moksibustija.

Pozimi 2015 se mi je ponudila priložnost za novo poglavje v življenju v Sloveniji. Prvič v življenju sem živela v deželi, kjer v mrzli zimi sneg pobeli pokrajino; pa vendar so se me vedno dotaknila in me ogrela topla srca prebivalcev Slovenije. V čast in veselje mi je, da lahko pomagam slovenskim pacientom.

Več o meni si lahko preberete na Linkendin in moji spletni strani.

Galerija slik
Lokacija
© 2023 Zavod Živi in zdravi. Vse pravice pridržane!
grp
Hvala, ker ste izpolnili obrazec. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.
grp
Vabimo vas k sodelovanju in povezovanju.