Manca Švara

» Ponudniki » Zavod Epiona, zavod za vseživljenjsko učenje s pomočjo simbolov in umetnosti

Manca Švara

Zavod Epiona, zavod za vseživljenjsko učenje s pomočjo simbolov in umetnosti
Poklic:
mag. umetnosti, specializantka analitične psihoterapije (SZAP/IAAP)
Naslov:
Tominčeva 1, 6000 Koper
Kraj opravljanja dejavnosti:
V svojih prostorih
E-poštni naslov:
info@zavodepiona.si
Kako dolgo opravljate dejavnost in kje ste pridobili potrebne veščine?

Sem magistrica umetnosti, diplomirana svetovalka po metodi IPAL in specializantka jungovske analitične psihoterapije pri mednarodni zvezi za analitično psihologijo IAAP. V svoje delo vključujem elemente transpersonalne psihoterapije in umetnosti. Izvajam jungovsko psihoterapijo, kot ločeno dejavnost pa tudi svetovanje s pomočjo psihološke astrologije po metodi IPAL, ki vključuje delo s sanjami, aktivno imaginacijo in alkimijo.

Kot psihoterapevtka pod supervizijo mednarodnih jungovskih analitikov delujem že 4 leta, svetovanje s psihološko astrologijo pa opravljam že 5 let. Diplomo iz svetovanja sem pridobila leta 2022 na Institutu IPAL (tema: medgeneracijska travma, kozmologija in umetnost), diplomo iz psihoterapije/jungovske psihoanalize pa zaključujem na mednarodnem združenju za analitično psihologijo IAAP v Švici.

Kakšno je vaše poslanstvo in vrednote ter na kaj ste še posebej ponosni?

Zavod Epiona želi ljudem približati svet arhetipov, simbolov in nezavednega. Ideje želi širiti s pomočjo psihoterapije in svetovanja in delavnic, predavanj ter civilne iniciative, ki bi spreminjale miselnost in ljudi privajale na idejo, da je vredno investirati v sebe, spoznati svoje potenciale in živeti polno življenje. Cilj in namen zavoda je tudi interdisciplinarno sodelovanje različnih posameznikov, podjetnikov in predstavnikov nevladnega sektorja v obalno-kraški regiji in širše, s katerimi delimo podobno vizijo za dobrobit družbe.

Vrednote zavoda vključujejo prepričanje, da je v sodelovanju in skupnosti možno narediti marsikaj koristnega tako za posameznika kot družbo. Še posebej smo ponosni na projekt “Moja zgodba iz tišine”, ki je bil septembra 2023 predstavljen tudi na mednarodni jungovski konferenci Analiza in aktivizem, v 2024 pa bodo objavljeni prvi mednarodni strokovni članki.

Galerija slik
Lokacija
© 2023 Zavod Živi in zdravi. Vse pravice pridržane!
grp
Hvala, ker ste izpolnili obrazec. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.
grp
Vabimo vas k sodelovanju in povezovanju.